HET LAATSTE NIEUWS

Erelid_joHoeks

 

JongensBlues

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Nov-2010
Jo Hoeks, postuum erelid van Berchs-Heem
.

Vanwege haar inzet en verdienste voor de vereniging, heeft Jo Hoeks - van Thiel postuum het erelidmaaschap ontvangen van de Heemkundevereniging Berchs-Heem. Op vrijdag 26 november 2010 hebben haar kinderen de onderscheiding in ontvangst mogen nemen uit handen van de voorzitter, Gerard van der Linden. Ook het australische deel van de familie kon deze feestelijke uitreiking via een rechtstreekse internetverbinding meebeleven.

 

Sept-2010
"JONGENSBLUES", het nieuwste boek van Riny Boeijen is uit
.

De grote en kleine dingen in het leven zijn bij Riny Boeijen bijna altijd verbonden met muziek. Bij het horen van een melodie kan zo maar zijn vader opduiken, een oude schoolvriend of de herinnering aan de eerste dansles die hij van zijn moeder kreeg. Geen wonder als je vader kastelein was van het dorpscafé en je wieg vlak boven de jukebox stond.

Kijk voor meer info over "JONGENSBLUES" op de site van Riny Boeijen.

 

7 mei 2010
Hein Hoeks overleden,
"Unne pènnevogel is weggevloge"

De nestor van de leescommissie van het Bèrgs woordenboek is overleden. Hein Hoeks was van onschatbare waarde bij het tot standkomen van het woordenboek, vanwege zijn parate kennis van ons dialect en de Bèrgse gemeenschap in het algemeen. Hein was een aimabele man met een fijn gevoel voor humor.
Hij heeft ons tijdens de presentatie van het boek op 20 november allemaal geraakt met zijn ontroerende verhaal van het gemiste schoolreisje. Voor wie dat nog eens terug wil zien kan elders op deze site bij "Presentatie" het 4e fimpje bekijken. Hein is 83 jaar geworden.
Ook aan de verzameling van Bèrgse bijnamen heeft Hein een grote bijdrage geleverd. De kiem van dit project ligt zelfs bij de brief die hij in 2000 stuurde aan een jeugdvriend in Nieuw Zeeland. Deze verzameling zal ook in het Berghemse worden gepubliceerd.

Bijdrage leveren

Natuurlijk hebben we onze uiterste best gedaan om alle bèrgse woorden in het boek te verzamelen. Maar dat het ook werkelijk zo is, is zeer onwaarschijnlijk. Mocht u nog een origineel woord of een aparte uitdrukking kennen die wij gemist hebben, kunt u deze via 'Aanvullingen' in het hoofdmenu aanleveren. En wie weet vergaart u wel eeuwige (Bèrgse) roem. Plaats dan ook even uw e-mailadres in het invulveld.


Verkochte boeken

Op dit moment zijn er 1270 van de 1500 gedrukte boeken verkocht. Er zijn dus nog steeds boeken te koop. Voor meer informatie zie BOEK KOPEN